Sorvi-Poja Tietoa puusorvauksesta ylakuva

 

Tietoa puusorvauksesta

Nykyaikainen CNC-valmistustekniikka mahdollistaa täysin uudenlaisia muotoiluja kappaleisiin. Sorvattu puu on tyylikäs ja huoliteltu sisustus- ja rakennuselementti jolla saadaan luotua yksilöllisiä tyylejä sekä ulko- että sisätiloihin. Sorvatusta puusta voidaan suunnitella elementtejä sekä moderneihin että klassisiin tyyleihin, kartanoihin, julkisiin kohteisiin, omakotitaloihin sekä huviloihin. Sorvattuja puuosia käytetään moniin eri tarkoituksiin, aina pienistä lampunjaloista suuriin kantaviin pilareihin. Sorvatun puun ei tarvitse olla perinteisen pyöreää, nykytekniikka mahdollistaa myös kulmikkaiden tuotteiden valmistuksen.

Puusorvaustuotteiden valmistus tapahtuu pitkälle automatisoidun puusorvaustekniikan ja ammattitaitoisten työntekijöiden avulla. Työstövaiheet tapahtuu erityyppisillä CNC-ohjatuilla työstökoneilla.

Sorvatun puun käyttökohteita

Sorvattua puuta voidaan käyttää hyvin erilaisissa kohteissa. Perinteisesti sorvattu puu mielletään pöydänjalkoihin, kaide- tai porraspinnoiksi. Näiden lisäksi sorvattua puuta käytetään tuolin-, sängyn-, sohvan- ja lampunjalkoihin, laiturin tai aidan tolppana, kantavana pylväänä omakotitaloissa sisällä tai ulkona, julkisissa rakennuksissa suurissa tiloissa sisustuselementteinä sekä portaiden käsijohteena. Käyttökohteita on rajattomasti kun vain löytyy luovuutta kokeilla!

Tuotesuunnittelu

Käytämme tuotesuunnittelussa 3D-suunnitteluohjelmistoja, jonka avulla saadaan mahdollisimman realistinen kuva valmistettavasta tuotteesta jo suunnitteluvaiheessa. On mahdollista mallintaa tuote esimerkiksi 3D PDF-tiedostomuotoon, jolloin asiakas saa itse tarkastella 3D-mallia tietokoneellaan.

Työvaiheet tuotteen suunnittelusta sorvaukseen ja lopputuotteen toimitukseen asiakkaalle

  • Yhteinen suunnittelupalaveri, käydään läpi tuotteen vaatimukset ja soveltuvuus tuotantoon
  • Sorvi-Pojat toimittaa hinta-arvion suunnittelusta ja toteutuksesta
  • Asiakkaan hyväksyntä ja tilauksen vienti tuotantoon ja valmiin tuotteen toimitus asiakkaalle